TOPPLEIL. I TORREVIEJA: 2 sov, 2 bad, terrasse + takterrasse. Svømmebasseng

Vi har fått for salg en fantastisk flott leilighet Residence Sol Park, et privat lokalsamfunn i Aguas Nuevas, Torrevieja.  Sameiet er meget ryddig og veletablert til tross for at det er bare 2 år siden alt var utsolgt og folk storkoser seg i hverandres naboskap.  Det bor mange Skandinaver i sameiet, hovedsakelig nordmenn men også rikelig innspill av svensker, finner m.m.  Spanjoler har også kjøpt seg hjem her.

Megler ble allerede på fotoshooten godt kjent med naboene – og må bare si:  VELDIG TRIVELIGE FOLK!

Leiligheten ligger i toppetasje av et 2-etasjes rekkehus med en fantastisk utsikt over bassengområdet, ugenert for naboinnsyn og med masse sol.

Leiligheten er på 75 kvm, 2 velutstyrte soverom med skyvedørsgarderobe, 2 bad med dusj/WC og servant, stort kjøkken med hvitevarer av høy kvalitet (kjøl/frys, oppvaskmaskin, mikro, stekeovn, komfyrtopp.)  Bardiskløsning mot stuen, som inneholder spiseavdeling og sofagruppe m/TV.  Internett og alle TV-kanaler (inkl. norske).

Aircondition i alle rom.  Gulvvarme i baderom.  Utgang ved heve-skyvedør fra stue til stor syd-/vestvendt terrasse og solid, fliselagt trappeatkomst til fantastisk flott takterrasse på 70 kvm, som bl.a. er utstyrt med  pergola m/skyvetak og foldbare markisevegger, terrassemøbler som salonggruppe, bord, solsenger m.m. Det er allerede tilrettelagt for evt. jacuzzi her med at det er lagt opp for strøm og vann.
Rommelig bod på takterrassen som inneholder bl.a. vaskemaskin og godt med oppbevaringsareal for puter og diverse løsøre.

Terrassen utenfor stuen er også fullt møblert og  og har masse sol.
I denne boligens private uteareal nyter du sol fra morgen til kveld og nydelig utsikt rundt Torrevieja.  Se bildene, så skal ikke vi prate bort denne enorme magiske utsikten fra Torreviejas tak.  Og så kan du oppsøke skygge når du vil på de samme utearealene.

FELLESAREALET i denne urbanisasjonen er meget velutstyrt: pene grøntarealer, stort svømmebasseng, eget barnebasseng samt jacuzzi.  Hele utearealet ligger usjenert fra gate/omgivelsene og trygt inngjerdet.  Det er kun adkomst til anlegget for leilighetene i urbanisasjonen og særskilt nøkkel må brukes for å låse seg inn her.

I nærmeste nabolag er supermarkedet Mercadona med diverse servicefasiliteter.  Nærmlijøet inneholder også kinabutikk, restauranter, Lidl og flere restauranter er 400 m unna.  Torreviejas store FREDAGSMARKED  er 800 m unna. Sjøen og promenaden / sentrum er kun 2 km unna (10 min med sykkel).   Meget kort avstand til bussholdeplass.  Mange fine golfbaner er i umiddelbar nærhet.

Boligen selges  fullt møblert  med komplett kjøkkenutstyr, alt nylig kjøpt for under 2 år siden.
Alt er veldig godt vedlikeholdt og ubetydelig brukt - som nytt.

Under hele anlegget er det en stor garasje med låste porter hvor hver leilighet har sin egen store parkeringsplass hvor det også er plass til å ha sykler eller en ekstra bod.

Urbanisasjonen (Sameiet Sol Park II)består av 40 enhenter og har sitt eget styre som er ansvarlig for administrasjon av hele anlegget og bassengene, rengjøring og gressklipping, årsmøte og løpende rapporter til medlemmene. I sameiet. 

Til leiligheten følger 1 garasjeplass og stor lagringsbod.  Heisadkomst til garasjen m/egen nøkkel.

Området:

Aguas Nuevas -området er et rolig område hvor mange norske og svenske borgere velger å bo. Anlegget består av 200 leiligheter som eies av om lag 60% av svenskene og nordmenn, i tillegg er det eiere fra Finland, Danmark, Island, Holland og Belgia og noen få andre nasjonaliteter.
Det er også verdt å merke seg at prosjektet ligger høyt hevet over byen og derfor har grunn til at beboerne i Sol Park føler seg ekstra trygge på at det er flomsikkert å eie bolig her.

Enkelte andre områder opplever voldsomme tilstander når høststormene gjør seg gjeldende i Torrevieja & omegn - biler flyter m.m.  Men ikke her.

Økonomi:
Dette er en bolig som har meget lave årlige kostnader.
Fellesutgift til sameiet/urbanisasjonen:    ca 46  Euro / måned
Suma/år (komm. Avgifter):  192,11 Euro

Vann-/strømkostnader avregnes direkte fra leverandør til eier og belastes automatisk eiers bankkonto.
Levekostnadene er svært lave her i Spania og matvareprisene er omtrent 50% lavere sammenlignet med Norge og Sverige.

Avstander:

 • Alicante lufthavn er bare 40 km / 40 min. Alicante lufthavn har mange direkteflyvninger til / fra mange flyplasser i Norge og Sverige flere dager hver uke året rundt.
 • 10 min. sykkelavstand fra Torreviejas vakre strender og promenade
 • 20 min biltur til flotte golfanlegg
 • 20 min biltur til det populære forretningssenteret La Zenia Bouleward

Nabolag

ET DRØMMEKLIMA!
Torrevieja, som ligger sørøst på Den iberiske halvøy, i Valencia -regionen, sør for Alicante -provinsen, også kjent som Sør -Costa Blanca. Denne byen har et av de beste klimaene i verden, med en gjennomsnittlig årlig temperatur på 18 grader Celsius, veldig myknet av det varme Middelhavet, og skjermet for de kalde stormene og vindene fra vest, takket være lettelsen som Spania har. Med mer enn 3000 soltimer i året er det veldig enkelt å nyte en flott dag i Torrevieja.

Denne typiske spanske byen er kjent for sine saltleiligheter og naturreservat, hvor du kan gå- og sykkelruter og nyte dette vakre miljøet. Takket være saltleilighetene har denne regionen blitt erklært den sunneste i Europa, ettersom luften inneholder en relativt høy konsentrasjon av jod, noe som fremmer helse. Det er ikke overraskende at mange sentre og ikke-europeere bestemmer seg for å tilbringe en stor del av året i denne regionen takket være den rene og helbredende luften, for eksempel de milde vintrene, varme kildene og høstene og varme, tørre somre.

Dette området i Sør -Costa Blanca er veldig travelt i juli og august. På onsdager er det marked i La Mata og på fredager i Torrevieja. På søndag morgen er det et marked i "Campo de Guardamar", som er et marked hvor det er mange faste boder, fra ferske grønnsaker, skinnvarer, til boder for å ha en matbit med en brus.

Torrevieja og nabobye  Guardamar, ligger i et område som innbyr til  å nyte en hyggelig og spennende ferie. Bare 20 minutter med bil ligger Zenia Boulevard, et av de mest populære kjøpesentrene på Costa Blanca. I dette kjøpesenteret er det mange butikker, barer, restauranter, et lekeområde for barn og daglige aktiviteter.

MUSEUM

 • • Museum for hav og salt
 • • S-61 delfin undervannsflytende museum
 • • Albatros III Customs Surveillance Patrol Floating Museum
 • • Museum for julekrybber
 • • Museografisk utstilling av trykkpressen

STRENDENE / NATURBASSENGER
Torrevieja har flere strender, de velkjente sentrale strendene, for eksempel "Los Locos", "El Cura" eller "El Acequión", men også de nærliggende strendene "La Mata" eller "Los Náufragos". Disse gylne strendene blir kronet med det blå flagget hvert år, for rent vann og en velstelt strand. Og den har alle førsteklasses fasiliteter du kan forvente, en promenade med butikker og mange restauranter, kafeer og barer, solsenger, parasoller, dusjer, volleyballnett, toaletter og lekeområder for barn. Det har også mange viker og naturlige bassenger skapt av små bølgebrytere som har dannet et veldig unikt badeområde.

NAUTISK ERFARING
Hvis du vil dyrke sport og nyte sjøen, tilbyr Torrevieja deg et bredt spekter av nautiske aktiviteter 365 dager i året. Fra dykkerkurs, vindsurfingkurs, kajakkpadling, sjøutflukter, fiskeutflukter og mye mer. Med sine mer enn 320 soldager i året kan du nyte Middelhavet fullt ut.

TORREVIEJA SPORTSCITY
Torrevieja har et referansesporttilbud. Fasilitetene er konstruert basert på solid erfaring, som har skapt en helt ny sportsinfrastruktur. I dem kan du øve på de fleste disipliner, med ekstra mildvær, som lar deg nyte fritiden når som helst på året. Av denne grunn er det det perfekte stedet for en mengde grupper av idrettsutøvere, skoler, klubber, foreninger, forbund, etc., med et høyt kvalifisert sportstilbud som gjør det mulig å gjennomføre trening på det høyeste nivået som har direkte innvirkning på sportsprestasjoner.

TORREVIEJA MED BARN
Hvis du trenger moro og fritid for de minste, tilbyr vi deg noen alternativer. Torrevieja har et stort antall torg og parker dedikert til de minste. Torrevieja er et populært feriemål hvor du finner mange tjenester, store kjøpesentre, flere badeland, kinoer, minigolf ...  I SOL PARK er det egen lekeanlegg i fellesarealene.

GASTRONOMI
Torrevejense gastronomi er preget av kvalitet, reflektert både i retter og i gjestfrihet, med eksepsjonell service og kategori. I tillegg er middelhavsmat svært variert og er basert på produkter fra både havet og den nærliggende hagen, den rike og berømte Huerta del Bajo Segura. Et balansert og velsmakende kjøkken som perfekt kombinerer kjøtt og fisk med grønnsaker, gjennom forskjellige oppskrifter. Typiske retter gjennom året. Turismeavdelingen i Torrevieja organiserer to tapasruter, populært kjent som "Ruta de la Tapa". Datoene som er valgt er vanligvis mellom april, for årets første utgave og november for den andre utgaven. Hver varer i to uker, fra torsdag til søndag, og den har blitt etablert som den viktigste Tapa -ruten i hele provinsen Alicante, "En nytelse for sansene dine". Men tapas i Torrevieja er ikke bare begrenset til disse datoene, i løpet av 365 dager i året kan du nyte tapas, vår gjestfrihetssektor er synonymt med kvalitet og fortreffelighet

Transportmidler

TRANSPORT I TORREVIEJA
Å komme seg rundt i Torrevieja er veldig behagelig og enkelt, husk at du er i en by hvor avstandene er relativt korte og du kan gå til praktisk talt alle steder. Du har også et bytransportsystem som lar deg koble til alle punkter i kommunen. Til alt dette er det en stor og kvalifisert flåte med drosjer, med et mangfold av stopp som vil gjøre turen rundt i byen enda enklere. Du har også en transporttjeneste til Alicante flyplass, med en daglig tidsplan.

URBANBUSSER
Torreviejas bytransportsystem har totalt syv linjer: A, A.2, B, C, DF, E og G. Med dem kan du koble deg til nervesentrene i byen, for eksempel helsesentre, rådhus, kjøpesentre, supermarkeder, badeland, etc. For mer informasjon, se kartet over urbane ruter og tilhørende.

ALICANTE AIRPORT BUS
Torrevieja har en bytransporttjeneste til Alicante flyplass, som kobles til denne viktige kommunikasjonspulsåren fra mandag til søndag. Med daglige turer til en omtrentlig pris på 7,00 euro. Fra mandag til søndag (alle dager i året).

DROSJE
Taxi er et annet godt transportalternativ - gir stor fleksibilitet til rimelige priser.

SYKKEL
Et helt ideelt sted for sykling – enten kort til butikk og promenade, saltsjøer eller lengre strekninger.

En hilsen til deg fra Selger for 5 av sine utvalgte beste kvaliteter for sitt SydenHus® i Torrevieja.  Vi har satt umåtelig stor pris på at:

 • det et et ryddig og trygt sameie - kun 40 enheter i Sol Park 2
 • det er svømmebasseng, barnebasseng og jacuzzi - alt avlåst og trygt
 • det er ekstra godt å følge med på barn/barnebarns lek ute i bassengene
 • det er 70% norske familier som er våre naboer - noe med lik kultur og språk
 • det er tøffelavstand til sentrale forretninger som Mercadona og andre tilbud

GENERELL INFORMASJON

Torrevieja - Spania
Torrevieja er en kystby. Den ligger på Costa Blanca SYD, i Alicante-provinsen i Sør-Spania. Navnet kommer av at stedet frem til 1802 bare var et gammelt vakttårn. "Torre" betyr tårn på Spansk og "vieja" betyr gammel. Salt er hovedindustrien i Torrevieja siden byen ligger mellom havet og to store saltsjøer Las Salinas. Plasseringen gjør at Torrevieja har et meget helsebringende klima, noe som er hovedgrunnen til byens popularitet blant nordmenn, svensker og andre nord-europeere som oppsøker Spania av helsemessige årsaker. Torrevieja var opprinnelig en liten kystby. 

Torrevieja ligger infrastrukturmessig særdeles praktisk til, med kun 45 minutters kjøretur fra flyplassene i Alicante og Murcia. Dette gjør stedet lett tilgjengelig fra de fleste europeiske byer.

I de seneste årene har den lokale økonomien hatt en voldsom vekst på grunn av turisme og Torrevieja er blitt en veldig internasjonal by.  Her bor det i tillegg til Spanjoler en stor andel av Skandinavere, men også Briter, Irer, Tyskere og Østeuropeere har funnet sin plass i lokalsamfunnet her. Svært mange har bosatt seg her på fast basis, og bor her hele året.

Strender
Det finnes flere strender i Torrevieja. Foruten bystranda som ligger på sørsiden av byen har du også La Mata Stranden som ligger i nordenden av Torrevieja. Dette er en 2,5 km lang strand som har fått betegnelse Blue Flag flere år på rad på grunn av kvalitet, renhet og tilgjengelighet. Stranden ligger i direkte tilknytning naturreservatet Laguna de la Mata som er et flott rekreasjonsområde med et yrende fugleliv, gressenger og turstier.

 Restauranter
Det florerer av barer, caféer og restauranter i området, og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden. På grunn av det kulturelle mangfoldet er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby. Mange av tapasbarene i Torrevieja tilbyr tapas og caña for 1,5€, og det finnes også enkelte barer som følger en tradisjon som Granada er mest kjent for ved at de byr på en liten tapas eller en montadito når du bestiller øl eller vin. Noen av spesialitetene innen matveien i Torrevieja er Arroz, som er bedre kjent som Paella i andre deler av Spania, samt Sobresada som best kan beskrives som smørbar salami

Hotell

Det finnes ikke så mange hotell i Torrevieja Sentrum. De fleste hotellene ligger litt utenfor. Et greit sted å lete etter hotell i Torrevieja er www.hotels.com. Der kan du søke blant en rekke hotell i Torrevieja og booke hotellrom direkte. Prisen er som oftest lavere på hotels.com enn det du finner andre plasser.

Severdigheter
Det finnes mange severdigheter i Torrevieja-området. Den vakre parken Parque de las Naciones som ligger i sentrum er åpen hele året og er et flott sted å ta med barna. Det er et stort marked hver fredag. På sommeren er det et kveldsmarked og et minitivoli i nærheten av havnen og strandpromenaden.

Torrevieja har to saltsjøer. Den ene brukes til saltproduksjon mens den andre er blitt et verneverdig naturreservat der du kan gå eller sykle langs sjøen og nyte naturen. Begge disse saltsjøene har kanaler der sjøvann renner inn. Torrevieja har med andre ord to elver som renner motsatt vei, noe som er er jo ganske spesielt. Torrevieja har en lang molo som man kan gå på og en vakker gangvei langs stranden som yrer av liv hele året. Aquapolis, badeparken, er åpen fra Juni til September. Saltmuseet, kan besøkes hele året. Hvis du er i Torrevieja i Desember må du se Belen, julekrybben, som installeres på kirkeplassen og som er et fascinerende skue i sin kompleksitet og oppfinnsomhet.

Aktiviteter
Det er alltid masse å finne på i Torrevieja. Det florerer av barer, caféer og restauranter og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden. På grunn av det kulturelle mangfoldet i Torrevieja er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby.

For de som liker å danse seg gjennom natten, foregår nattelivet til kl 7 på morgenen i de mange barene og diskotekene. For de som liker sol og strand finnes det mange strender i sentrum og langs Orihuela-kysten. Det finnes treningsstudioer som tilbyr feriemedlemsskap, spa, bassenger, Go-Kart baner og det er mange shoppingmuligheter i Torrevieja. 
 

SydenHus ® – 26 år i Spania-markedet


SydenHus® har erfaring med salg og formidling av boliger til Nordmenn i Spania siden 1995.

Konseptets grunnlegger er Knut Andresen, som fortsatt ermed som aktiv støttespiller på laget.
Virksomheten er organisert gjennom det norskeide foretaket Eiendomsrådgiveren AS og ledes av Eiendomsmegler MNEF Ellen C Borgenheim, som ble Statsaut. Eiendomsmegler i 1978 og har alltid jobbet med eiendomsmegling og eiendomsrådgivning.
 

Sydenhus® har siden 1995 solgt og formidlet omkring 900 enheter på Costa Blanca, hovedsakelig i området rundt Torrevieja og Orihuela Costa.

Vi er svært stolte over å være en av de få, om ikke den eneste, som tilbyr et totalkonsept i Spania.  Se:  https://sydenhus.no/servicesenteret/

Det er ikke bare salg av eiendommer som er viktig for oss, men vi bistår også våre kunder med alt det har behov for i Spania. Dette gjør vi gjennom vårt søsterselskap, Servicesenteret, som vi deler kontor med. Dette selskapet oppbevarer nøkler og gjør selvangivelser for flere hundre norske boligeiere hvert år.  Alle formaliteter med kommunale etater (vann, eiendomsskatt, strøm), notar (tinglysingen), oppgjør m.m. ordnes av dem.  Servicesenteret har selvsagt autorisert spansk advokat som også er daglig leder av foretaket.

Besøk vår hjemmeside:  www.sydenhus.no - der finner du et lite utvalg av alt vi kan tilby deg: https://sydenhus.no/kart/

I Spania fungerer meglermarkedet slik at alle nye boligprosjekt er tilgjengelig for salg gjennom alle seriøse meglerfirmaer.

På vår hjemmeside og på finn.no averterer vi ikke alt fordi det vil kunne være svært forvirrende og uoversiktlig for deg som boligsøker.  Vi har i stedet valgt ut et lite knippe av gode objekter i forskjellige kategorier for å gi deg en smakebit.  Alt som vi viser frem på disse sidene går vi absolutt god for ifht høy kvalitet og seriøsitet hos utbygger.  Det finnes også prosjekter i markedet som vi ikke vil anbefale, og de er selvsagt ikke på hjemmesiden.  Kommer du over et prosjekt som du finner på en annen nettside og ikke hos oss - ta kontakt med oss for å kvalitetssikre prosjektet.  Det kan like gjerne være at det er et godt prosjekt som går godt gjennom vår kvalitetssjekk.  Da kan vi hjelpe deg i mål og bistå deg med handelen. Vi har også et stort utvalg av brukte boliger.  Mange av dem rekker vi ikke å legge opp på hjemmesiden før de er solgt.  Ta derfor kontakt med oss og fortell oss hva du er ute etter, så følger vi med i markedet for deg og gir deg boligtips som passer dine kriterier.

Vi hjelper deg i mål - benytt deg av vår mangeårige erfaring og lokalkunnskap.