Torrevieja - 14 nye unike eneboliger med hage, privat svømmebasseng og takterrasse!

Boligene leveres med meget høy standard. I tillegg leveres det:

Privat svømmebasseng

Sørvendt

Fullt utstyrt bad

Hage og solarium

Parkeringsplass

Romslige rom

Beliggenhet

Boligene ligger i Torrevieja, ikke langt etter avkjøringen fra hovedveien N-332 når du kommer sydfra. Boligene ligger med 300 meter til Middelhavet. Ca. 1 kilometer til den vakre ssndstranden Playa Naufragos. Det er 3 kilometer til fontenen ved strandpromenaden i Torrevieja sentrum. Ca. 10 minutter med bil til La Zenia Boulevard, et av Spanias størse shoppingsentre.

Generelt

Torrevieja er en by i Alicante-provinsen i regionen Comunidad Valenciana i Spania. Byen er et populært turistmål ligger ca 40 minutters kjøring fra storbyen Alicante og flyplassen. Torrevieja var opprinnelig en liten fiskerlandsby, og er i dag en av Europas største saltprodusenter. Det finnes mange ulike strender i Torrevieja og det er både restauranter og kafeer ved strandpromenaden med utsikt til havet. Det er tilrettelagt for bading helt inne i sentrum av byen.

Det er en fast norsk bosetning i byen. Det er kort avstand til den norske skolen som ligger i Ciudad Quesada i nabokommunen Rojales. Den norske sjømannskirken ligger i området la Siesta. Her holdes det vanlige gudstjenester, konfirmantundervisning, barndåp og bryllup. Byen har også norsk konsulat. Det er mulig å kjøpe norske dagsaviser som VG, Dagbladet, og Aftenposten i flere aviskiosker og større dagligvareforretninger. Det kommer også ut gratis ukeaviser på norsk. 

 

Torrevieja 

Torrevieja er en kystby. Den ligger på Costa Blanca, syd i Alicante-provinsen i Sør-Spania. Navnet kommer av at stedet frem til 1802 bare var et gammelt vakttårn. "Torre" betyr tårn på Spansk og "vieja" betyr gammel. Salt er hovedindustrien i Torrevieja siden byen ligger mellom havet og to store saltsjøer Las Salinas. Plasseringen gjør at Torrevieja har et meget helsebringende klima, noe som er hovedgrunnen til byens popularitet blant nordmenn, svensker og andre nord-europeere som oppsøker Spania av helsemessige årsaker. Torrevieja var opprinnelig en liten kystby. 

Torrevieja ligger infrastrukturmessig særdeles praktisk til, med kun 30 minutters kjøretur fra flyplassene i Alicante og Murcia. Dette gjør stedet lett tilgjengelig fra de fleste europeiske byer.

I de seneste årene har den lokale økonomien hatt en voldsom vekst på grunn av turisme og Torrevieja er blitt en veldig internasjonal by.  Her bor det i tillegg til Spanjoler en stor andel av Skandinavere, men også Briter, Irer, Tyskere og Østeuropeere har funnet sin plass i lokalsamfunnet her. Svært mange har bosatt seg her på fast basis, og bor her hele året.

 

Strender

Det finnes flere strender i Torrevieja. Foruten bystranda som ligger på sørsiden av byen har du også La Mata Stranden som ligger i nordenden av Torrevieja. Dette er en 2,5 km lang strand som har fått betegnelse Blue Flag flere år på rad på grunn av kvalitet, renhet og tilgjengelighet. Stranden ligger i direkte tilknytning naturreservatet Laguna de la Mata som er et flott rekreasjonsområde med et yrende fugleliv, gressenger og turstier.

 

Restauranter

Det florerer av barer, caféer og restauranter i området, og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden. På grunn av det kulturelle mangfoldet er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby. Mange av tapasbarene i Torrevieja tilbyr tapas og caña for 1,5€, og det finnes også enkelte barer som følger en tradisjon som Granada er mest kjent for ved at de byr på en liten tapas eller en montadito når du bestiller øl eller vin. Noen av spesialitetene innen matveien i Torrevieja er Arroz, som er bedre kjent som Paella i andre deler av Spania, samt Sobresada som best kan beskrives som smørbar salami.

 

Severdigheter

Det finnes mange severdigheter i Torrevieja-området. Den vakre parken Parque de las Naciones som ligger i sentrum er åpen hele året og er et flott sted å ta med barna. Det er et stort marked hver fredag. På sommeren er det et kveldsmarked og et minitivoli i nærheten av havnen og strandpromenaden.

Torrevieja har to saltsjøer. Den ene brukes til saltproduksjon mens den andre er blitt et verneverdig naturreservat der du kan gå eller sykle langs sjøen og nyte naturen. Begge disse saltsjøene har kanaler der sjøvann renner inn. Torrevieja har med andre ord to elver som renner motsatt vei, noe som er er jo ganske spesielt. Torrevieja har en lang molo som man kan gå på og en vakker gangvei langs stranden som yrer av liv hele året. Aquapolis, badeparken, er åpen fra Juni til September. Saltmuseet, kan besøkes hele året. Hvis du er i Torrevieja i Desember må du se Belen, julekrybben, som installeres på kirkeplassen og som er et fascinerende skue i sin komplekistet og oppfinnsomhet.

 

Aktiviteter

Det er alltid masse å finne på i Torrevieja. Det florerer av barer, caféer og restauranter og du kan finne mat fra nær sagt et hvilket som helst land i verden. På grunn av det kulturelle mangfoldet i Torrevieja er det gastronomiske utvalget mer likt en storby enn en mellomstor ferieby.

 

Omkostninger på nye boliger i Spania.

Kjøpsomkostninger på nybygg i Spania as ca. 15 % inkl.  IVA.

 Alle priser vi opererer med i Spania er i Euro. På alle nybyggprosjekter med flere leiligheter er prosjektets leilighet med lavest pris annonsert på finn.no.

Prisene oppgitt er således å betrakte som fra-priser i Euro.

Felleskostnader er stipulert av selger, og vil kunne variere noe ut fra hvilke tjenester sameiet ønsker seg.

 

Adkomst/Tomteforhold

 

Se kart.

 

SydenHus - Vivienda

 

Sydenhus SL og Vivienda Costa Cálida SL er norskeide meglerforetak med 5 ansatte. Vi er medlemmer av det spanske eiendomsmeglerforbundet. Vi driver med både nybygg og bruktsalg, og har avtaler med de fleste utbyggere i våre områder, Costa Blanca Sør og Costa Cálida.

Vi har vært i Torrevieja siden 1996, og har således 23 års erfaring med salg av bolig i Spania. Vi har i tillegg vårt eget Servicesenter. Her er det 3 medarbeidere, hvorav én er spansk advokat. De andre 2 snakker Norsk og Svensk i tillegg til Spansk. Servicesenteret tar seg av alt i forbindelse med enhver bolighandel, samt alt du trenger etter at du har kjøpt.

Vi er tilstede under hele kjøpsprosessen. Vi hjelper til med alt fra å søke om NIE nummer (Spansk personnummer) og å opprette bankkonto i spansk bank, bestilling av strøm og vann, samt å tinglyse skjøtet hos spansk Notarius. (Tilsvarer nesten den gamle norske sorenskriveren)

Investering i bolig er for de fleste av oss en stor investering.  Vær derfor trygge på at dere benytter dere av en autorisert eiendomsmegler som kan gi dere både den profesjonaliteten og tryggheten dere behøver ved kjøp av bolig i utlandet.

På finansieringssiden samarbeider vi med noen av de største bankene i Spania, og kan tilby gode betingelser på finansiering av boligen dere vil ha, dersom dette er nødvendig.